PDA

View Full Version : treba mi javascript

Sharry
24-07-2005, 23:35
Malo mi ide teže da vam objasnim, ali probat ću...

Kad se u java skriptu upiše

document.title = "aaaa"

Naslov prozora će biti "aaaa", meni treba nešto slićno tome, to jest u neku tablicu ukucam neki java skript da ima polje bbb, i onda ukuca bbb = "sfaf" i onda bi u toj tablici bilo bbb.

Sharry
24-07-2005, 23:51
Evo da malo bolje pojasnim...

u cutenews-u, u template-ima ukucam
<script type="text/javascript">
document.title = "ExYu Sat :: Pregledavanje vijesti - {title}";
</script>
I browser mi ima isti titl kao i novost, tako bi ja htio stvoriti jednu tablicu, gdje piše gdje sam, pa mi treba neka scripta s ćim bi to mogao srediti.

franzi
25-07-2005, 11:11
A zašto to ne radiš s PHP-om (kako znam, onu stranicu koju si radio si u php-u)? U mjesto gdje ti je title samo staviš <?php echo $naslovnovosti ?> i tako možeš gdje hoćeš.

Sharry
25-07-2005, 11:27
, ali ti ne razumiješ, u templateima od cutenews-a mogu samo stavljati html, skužio sam kako da mi naslov dobije prozora u kojemu je moja stranica dobije isti naslov kao vijest, a to sam radio s ovim
document.title = "ExYu Sat :: Pregledavanje vijesti - {title}";
</script>
ja mislim da se može stvoriti u javi neko polje kao što je u php-a $stajaznamšta

franzi
25-07-2005, 14:14
Pa nemoj raditi u template-u, naravno da tamo ne možeš, ali prošvrljaj malo po php fajlovima, izvuci te varijable koje ti trebaju, uglavnom, potrudi se malo.

U javascript varijablu ne možeš staviti neku varijablu iz php koda (ispravite me ako se varam)

Sharry
25-07-2005, 14:22
baš sam to pošao raditi, ali ipak hvala...

Sharry
25-07-2005, 14:52
poslušao sam tebe, skužio sam kako bi to sve mogao do jednog problema, a to jest..

Namjestim da se u templateima može koristiti php, onda to ovako napravim u templateima

$naslovnovosti = {title}

I sad gdje hoću da mi se prikaže to na mojoj stranici ukucam
echo $naslovnovosti
,ali ima problem, ja hoću da mi taj naslov bude prije novosti kao dole

........................Moja stranica...............................

jesi skužio ?

Sad gdje ukucam echo $naslovnovosti bude prazno jel još nije lodirao to u templateima, postoji li mogučnost, da tu tabelu kasnije popunim ?

Sharry
25-07-2005, 19:26
Pa zar nitko nezna ?? ili se nemože ?
treba mi neki skript koji editira jednu tabelu kasnije.

Ibiza
25-07-2005, 19:49
Rado bi ti pomogao... ali to ti je tako kad misliš da hrvatski nije bitan predmet...

Sharry
25-07-2005, 20:23
dobro...

Poštovani forumaši,

Htio bi napraviti jednu tabelu, koja bi gostima pokazivala, gdje se nalaze. To bi odprilike trebalo izgledati, kao u dole pomoću slova nacrtanoj slici.

........................Ime mog sajta..........................................
.............|.................................... ....................|...........
.............|.................................... ....................|...........

Tamo gdje piše "naslo novosti", crvenom bojom. Želio bi kada gost moje internet stranice čita neku vijest s mog sajta, da tu piše naslov vijesti.

To planiram napraviti pomoću "$naslovnovosti", dolje ću pojasniti detalje.

U template-ima cutenews web applikacije (http://www.cutephp.com/), nekako sam uspio pomoću raznih modovanja napraviti, da se može koristiti php.
Kako se može koristiti php, saznao sam kako bi to mogao napraviti, dolje ću bolje pojasniti.
u tabelu gdje stoji ovaj kod "gdje sam ?// Početna>kategorija>naslov novosti", zamjenio bi s slijedečim kodom.
<?php
echo ($naslovnovosti);
?>
Nažalost to nebi radilo, zato što bi trebao ovaj kod biti ispod koda, za includanje cutenews web applikacije. Nažalost to nije, kako možete vidjeti u gore nacrtanoj slici. S toga bi meni bila potrebna neka skripta/kod s kojom bi mogao editirati na dnu stranice tabelu koja sadrži ovo "gdje sam ?// Početna>kategorija>naslov novosti"

Nadam se da je sada razumljivo.

Sharry
25-07-2005, 23:41
eto sve ljepo objasnnio i opet pušiona...

Platypus
25-07-2005, 23:54
eto sve ljepo objasnnio i opet pušiona...

Nije mi se dalo dešifrirati sve što si napisao, pa možda nisam sve shvatio :)

Zašto na kraju ne dodaš:

document.title = "<?php echo $naslovnovosti; ?>"

Sharry
26-07-2005, 00:29
Ne, ne, ja hoču da u nekoj tabeli to sve napišem, a ne u naslovu prozora.

Ibiza
26-07-2005, 01:09
Uvjeren sam da je to najbolje izvesti u PHP-u, ali mi se ne da proučavati njegove template da vidim kako...

Naravno da se može i u JavaScripti na nekoliko načina.
Najednostavniji bez da naučiš išta novo je da na mjesto naslova staviš input polje koje obradiš u CSS-u tako da se ne vidi da je input polje (boje, border=0...)
i onda standadno document.imeforme.imepolja.value="{title}";

Najelegantijej je korištenjem innerHTML svojstva. Pišem napamet, pa ako ne radi probaj malo proguglati to svojstvo i brzo ćeš skužiti...

na mjestu gdje treba biti naslov stavi
<span id="naslov"></span>

i pri kraju dokumenta gdje ti onaj java script radi ovo:
d = document.getElementById("naslov");
d.innerHTML="{title}";
}
</script>

Ibiza
26-07-2005, 01:41
tj. u postojeću skriptu ubaciš ona dva retka - vitičasta zagrada je viška..

Sharry
26-07-2005, 10:19
E to, sad ću probati.