View Full Version : treba mi javascript
Malo mi ide teže da vam objasnim, ali probat ću...
Kad se u java skriptu upiše
document.title = "aaaa"
Naslov prozora će biti "aaaa", meni treba nešto slićno tome, to jest u neku tablicu ukucam neki java skript da ima polje bbb, i onda ukuca bbb = "sfaf" i onda bi u toj tablici bilo bbb.
Evo da malo bolje pojasnim...
u cutenews-u, u template-ima ukucam
<script type="text/javascript">
document.title = "ExYu Sat :: Pregledavanje vijesti - {title}";
</script>
I browser mi ima isti titl kao i novost, tako bi ja htio stvoriti jednu tablicu, gdje piše gdje sam, pa mi treba neka scripta s ćim bi to mogao srediti.
A zašto to ne radiš s PHP-om (kako znam, onu stranicu koju si radio si u php-u)? U mjesto gdje ti je title samo staviš <?php echo $naslovnovosti ?> i tako možeš gdje hoćeš.
, ali ti ne razumiješ, u templateima od cutenews-a mogu samo stavljati html, skužio sam kako da mi naslov dobije prozora u kojemu je moja stranica dobije isti naslov kao vijest, a to sam radio s ovim
document.title = "ExYu Sat :: Pregledavanje vijesti - {title}";
</script>
ja mislim da se može stvoriti u javi neko polje kao što je u php-a $stajaznamšta
Pa nemoj raditi u template-u, naravno da tamo ne možeš, ali prošvrljaj malo po php fajlovima, izvuci te varijable koje ti trebaju, uglavnom, potrudi se malo.
U javascript varijablu ne možeš staviti neku varijablu iz php koda (ispravite me ako se varam)
baš sam to pošao raditi, ali ipak hvala...
poslušao sam tebe, skužio sam kako bi to sve mogao do jednog problema, a to jest..
Namjestim da se u templateima može koristiti php, onda to ovako napravim u templateima
$naslovnovosti = {title}
I sad gdje hoću da mi se prikaže to na mojoj stranici ukucam
echo $naslovnovosti
,ali ima problem, ja hoću da mi taj naslov bude prije novosti kao dole
........................Moja stranica...............................
jesi skužio ?
Sad gdje ukucam echo $naslovnovosti bude prazno jel još nije lodirao to u templateima, postoji li mogučnost, da tu tabelu kasnije popunim ?
Pa zar nitko nezna ?? ili se nemože ?
treba mi neki skript koji editira jednu tabelu kasnije.
Rado bi ti pomogao... ali to ti je tako kad misliš da hrvatski nije bitan predmet...
dobro...
Poštovani forumaši,
Htio bi napraviti jednu tabelu, koja bi gostima pokazivala, gdje se nalaze. To bi odprilike trebalo izgledati, kao u dole pomoću slova nacrtanoj slici.
........................Ime mog sajta..........................................
.............|.................................... ....................|...........
.............|.................................... ....................|...........
Tamo gdje piše "naslo novosti", crvenom bojom. Želio bi kada gost moje internet stranice čita neku vijest s mog sajta, da tu piše naslov vijesti.
To planiram napraviti pomoću "$naslovnovosti", dolje ću pojasniti detalje.
U template-ima cutenews web applikacije (http://www.cutephp.com/), nekako sam uspio pomoću raznih modovanja napraviti, da se može koristiti php.
Kako se može koristiti php, saznao sam kako bi to mogao napraviti, dolje ću bolje pojasniti.
u tabelu gdje stoji ovaj kod "gdje sam ?// Početna>kategorija>naslov novosti", zamjenio bi s slijedečim kodom.
<?php
echo ($naslovnovosti);
?>
Nažalost to nebi radilo, zato što bi trebao ovaj kod biti ispod koda, za includanje cutenews web applikacije. Nažalost to nije, kako možete vidjeti u gore nacrtanoj slici. S toga bi meni bila potrebna neka skripta/kod s kojom bi mogao editirati na dnu stranice tabelu koja sadrži ovo "gdje sam ?// Početna>kategorija>naslov novosti"
Nadam se da je sada razumljivo.
eto sve ljepo objasnnio i opet pušiona...
Platypus
25-07-2005, 23:54
eto sve ljepo objasnnio i opet pušiona...
Nije mi se dalo dešifrirati sve što si napisao, pa možda nisam sve shvatio :)
Zašto na kraju ne dodaš:
document.title = "<?php echo $naslovnovosti; ?>"
Ne, ne, ja hoču da u nekoj tabeli to sve napišem, a ne u naslovu prozora.
Uvjeren sam da je to najbolje izvesti u PHP-u, ali mi se ne da proučavati njegove template da vidim kako...
Naravno da se može i u JavaScripti na nekoliko načina.
Najednostavniji bez da naučiš išta novo je da na mjesto naslova staviš input polje koje obradiš u CSS-u tako da se ne vidi da je input polje (boje, border=0...)
i onda standadno document.imeforme.imepolja.value="{title}";
Najelegantijej je korištenjem innerHTML svojstva. Pišem napamet, pa ako ne radi probaj malo proguglati to svojstvo i brzo ćeš skužiti...
na mjestu gdje treba biti naslov stavi
<span id="naslov"></span>
i pri kraju dokumenta gdje ti onaj java script radi ovo:
d = document.getElementById("naslov");
d.innerHTML="{title}";
}
</script>
tj. u postojeću skriptu ubaciš ona dva retka - vitičasta zagrada je viška..
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.