View Full Version : adsense pitanje
<[cyber]>
13-05-2005, 20:46
Zanima me jedna stvar. Kada sem se prijavljivao za adsense za url stranice sam upisao jednu stranicu, a reklamu sam stavio na drugu stranicu koja se nalazi na istome serveru, zanima me hoće li to uopće funkcionirati, tj. hoće li se klikovi sa te stranice brojati?
>']Zanima me jedna stvar. Kada sem se prijavljivao za adsense za url stranice sam upisao jednu stranicu, a reklamu sam stavio na drugu stranicu koja se nalazi na istome serveru, zanima me hoće li to uopće funkcionirati, tj. hoće li se klikovi sa te stranice brojati?
Kao prvo trebao si malo potraziti po forumu ili pomocu trazilice jel je to stoputa pitano.
Kao drugo: DA možeš koristiti adsence na bilo kojoj stranici, sajtu, portalu, serveru itd... sve dok te stranice nisu u suprotnosti s njihovim pravilima
<[cyber]>
13-05-2005, 21:27
sorry što nisam tražio, nov sam sa tim adsensom pa me zanimalo
Hvala na odgovoru :)
@Dzi kad smo već tu ...a vidim da znaš...pa ako možeš daj molim te odgovori
- koliko zaradjujes dnevno , koliko smatraš dobrim ?
(kod mene ti je 10-50 centi/day a dobro bi za mene bilo 5-10 USDa)
- sredio sam jednom frendu (ima 25 000 ulaza dnevno) Adsense, predložio, pokazao..i čovjek je u prva tri dana stigao preko 100 USDa :) no onda mu se broj plaćenih oglasa jako smanjio...tu i tamo se tek pojavi koji plaćeni oglas, znaš li možda jel to pravilo ili nekaj nije u redu ?(znaš kak je sad čovjeku..pa pomozi ako možeš ili možda znaš u čemu je stvar)
mislim i dalje mu kapa lova...ali više ne curi :)
Kao prvo google kaže da se ne bi smjelo iznostiti koliko se zaradi, ali eto:
Nema pravile u zaradi
Jučer sam imao 2361 impresiju s 8 klikova i dobio 1.24$, što je solidno. Dan prije toga je bilo 0.99$. Ponekad je više od toga, ponekad manje. Sve ovisi kolika je posjeta koji dan.
Najlošiji dan mi je bila zarada 0.07$ no to je bilo ima par mjeseci
Po meni bi dobro bilo 30$ dnevno (budući da bi želio da mi stranica bude poaso u budućnosti)
Možda mu je prikazilvalo oglase prvih par dana zato što mu stranicu još nije prošao njihov spajder. za to treba oko 24 sata kažu. Nakon toga prikazuju se oglasi po ključnim riječima koje se nalaze na stranici. Teško je sada išta reći kada ne vidim stranicu pa ne znam o kojem se tipu stranice radi.
Svakako neka pokuša uzeti novi kod za oglase iz svog accounta pa ih zamjetniti s starim.
Ako to ne upali mogao bi pokušati s stavljanjem ključnih rijći na dno stranice u boji pozadine (to su neki radili)
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.