View Full Version : Je li to problem?
Zasto je ovaj forum polu - preveden. 1/3 je na hrvtaskom, a ostatak na engleskom!'?
Pa moze se to prevesti za 45 minuta da bude odlicno!
Isto tako one .gif slicice su defaultne i na njima pise post reply itd.
Originally posted by Hule_1
Zasto je ovaj forum polu - preveden. 1/3 je na hrvtaskom, a ostatak na engleskom!'?
Negdje je višnja objašnjavala ovakvo pitanje...mislim da je glavni "krivac" za ovakvu situaciju nedostatak vremena...a, u ostalom...većina zna engleski (ili bi ga trebala znati) i nije problem shvatiti što piše....
Ma ipak je bolje kada je prevedeno :) !
Vbulletin nije bas jednostavno prevoditi (iskusio na vlastitoj kozi).
Otvaranje templata i prevod teksta koji se nalazi razbacan u kodo nije bas jednostavan posao .
ciril_stipsa
20-07-2002, 02:04
Zato je phpBB iznimno lako prevesti (ne, nisam ga preveo :)). Imas nekolko fajlova u kojim su navedeni SVI pojmovi koji se mogu pojaviti jedan ispod drugog i samo picis...
Uff moram prestati hvaliti taj BB :):):)
treba imati 45 minuta
cybermaster
20-07-2002, 19:09
Pa na web wiz forumu ima file language u kojem su svi pojmovi iz foruma(ali je dugacak file) i ako prevedes to preveo si cijeli forum osim gumba(slika),a i to se da lako prevesti.
Nije ovo Web wiz guide !
Samo neki forumi imaju onaj language file!
imao sam jedan forum, bilo je preko 10 tak jezika!
Mogao si birati koji ćeš lang. file, ali naravno nije bio Hrvatski!
Ali ja sam ja i opet sam dowloadao neki chat i NAŠAO HR prijevod!
Preveo ga je VIPER
Ovako moraš paziti što je između <?php ?> a onako samo mijenjaš!
cybermaster
21-07-2002, 20:50
Pa nisam ja ni rekao da je ovo web wiz!!!
Originally posted by cybermaster
Pa na web wiz forumu ima file language u kojem su svi pojmovi iz foruma(ali je dugacak file) i ako prevedes to preveo si cijeli forum osim gumba(slika),a i to se da lako prevesti.
Da, to ima na Web wiz i još nekima (web wiz mi se osobno NE sviđa)
Ali ovdje treba, kao što je netko rekao, otvarati stranice i tražiti riječi koje trebaš prevesti!!
marko.radelic
30-07-2002, 12:20
Da je to tako uzeo bih jedno popodne i sve preveo... Ali postoji jedan problem a to je da ovi skoro svaka dva tjedna (nekad i cesce) izbacuju novu verziju foruma. Svaka nova verzija ima promjene u templatima...sto znaci da gubim ono sto sam vec preveo...i ako se sjecate na pocetku je bilo 1/2 prevedeno ali sam sa 2.0.0 verzije digao na 2.2.3 :)
Nakon toga je uslijedilo jos 4-5 verzija pa sam skroz izgubio motivaciju :)
Sve je to OK, ali onda je to nedostatak!
Zasto se ne napravi jedan .lng file kao kod 99% ostalih foruma koji bi se mogao koristiti u skoro svakoj verziji i koji je lakse prevoditi!??
zweistein
30-07-2002, 21:08
Sve je to OK, ali onda je to nedostatak!
Zasto se ne napravi jedan .lng file kao kod 99% ostalih foruma koji bi se mogao koristiti u skoro svakoj verziji i koji je lakse prevoditi!??
http://www.vbulletin.com - trazi negdje contact i pitaj ljude :D.
Jasam pokusao preraditi verzije 2.2.5 i 2.2.6 za svoje potrebe ali nisam upjeo . Uvijek neka greska plus neznam posebno ni php pa ....
Imam ja preveden fajl za phpBB na ekavskom
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.