View Full Version : Photoshop nekoliko pitanja
1.Imam sliku,ali hoću nakjepiti drugu sliku na nju,ali tak da ta druga bude prozirna,tj.da se ispod nje vidi i prva.Kako???
2.Oču napravit sliku na kojoj neš piše,a rub da je valovit,tj.da dobi efekat koji da je izgorio,ko neka potrgana stranica
to bi bilo to za sad
Originally posted by beherit
1.Imam sliku,ali hoću nakjepiti drugu sliku na nju,ali tak da ta druga bude prozirna,tj.da se ispod nje vidi i prva.Kako???
2.Oču napravit sliku na kojoj neš piše,a rub da je valovit,tj.da dobi efekat koji da je izgorio,ko neka potrgana stranica
to bi bilo to za sad
1. kopiraj sadržaj prve i paste-aj na drugu sliku, onda odaberi kod te druge slike taj novi layer u kojem se nalazi ona prva slika i podesi opacity (0% je prozirno, 100% je neprozirno), možeš istu stvar napraviti ako pod blending options tog layera odabereš multiply
2. ovo je malo teže objasniti ali imaš puno tutoriala na netu...pogledaj na http://wwwebmasters.net ...mislim da ga tamo možeš pronaći
Originally posted by beherit
Otvori prvu sliku, zatim otvori drugu izrezi drugu i nakelji ju na prvu. (copy-paste) zatim layer na kojem je ova pastirana slika odaberi i stavi ADD LAYER MASK. To ti je ono sunceko, cini mi se (nalazi se tamo ispod u layer prozoru)
Sada uzmi Brush i debljinu odaberi 100, te lagano prelazi preko rubova slike ... slike bi ti se trebale "stopiti" i ti dobiš jednostavnu montažu.
Originally posted by spyder
Otvori prvu sliku, zatim otvori drugu izrezi drugu i nakelji ju na prvu. (copy-paste) zatim layer na kojem je ova pastirana slika odaberi i stavi ADD LAYER MASK. To ti je ono sunceko, cini mi se (nalazi se tamo ispod u layer prozoru)
Sada uzmi Brush i debljinu odaberi 100, te lagano prelazi preko rubova slike ... slike bi ti se trebale "stopiti" i ti dobiš jednostavnu montažu.
Naravno, možeš i ovako....
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.