PDA

View Full Version : Photoshop nekoliko pitanja

beherit
17-07-2002, 17:14
1.Imam sliku,ali hoću nakjepiti drugu sliku na nju,ali tak da ta druga bude prozirna,tj.da se ispod nje vidi i prva.Kako???
2.Oču napravit sliku na kojoj neš piše,a rub da je valovit,tj.da dobi efekat koji da je izgorio,ko neka potrgana stranica

to bi bilo to za sad

futuro
17-07-2002, 23:59
Originally posted by beherit
1.Imam sliku,ali hoću nakjepiti drugu sliku na nju,ali tak da ta druga bude prozirna,tj.da se ispod nje vidi i prva.Kako???
2.Oču napravit sliku na kojoj neš piše,a rub da je valovit,tj.da dobi efekat koji da je izgorio,ko neka potrgana stranica

to bi bilo to za sad

1. kopiraj sadržaj prve i paste-aj na drugu sliku, onda odaberi kod te druge slike taj novi layer u kojem se nalazi ona prva slika i podesi opacity (0% je prozirno, 100% je neprozirno), možeš istu stvar napraviti ako pod blending options tog layera odabereš multiply
2. ovo je malo teže objasniti ali imaš puno tutoriala na netu...pogledaj na http://wwwebmasters.net ...mislim da ga tamo možeš pronaći

spyder
18-07-2002, 09:11
Originally posted by beherit

Otvori prvu sliku, zatim otvori drugu izrezi drugu i nakelji ju na prvu. (copy-paste) zatim layer na kojem je ova pastirana slika odaberi i stavi ADD LAYER MASK. To ti je ono sunceko, cini mi se (nalazi se tamo ispod u layer prozoru)

Sada uzmi Brush i debljinu odaberi 100, te lagano prelazi preko rubova slike ... slike bi ti se trebale "stopiti" i ti dobiš jednostavnu montažu.

futuro
18-07-2002, 16:18
Originally posted by spyder

Otvori prvu sliku, zatim otvori drugu izrezi drugu i nakelji ju na prvu. (copy-paste) zatim layer na kojem je ova pastirana slika odaberi i stavi ADD LAYER MASK. To ti je ono sunceko, cini mi se (nalazi se tamo ispod u layer prozoru)

Sada uzmi Brush i debljinu odaberi 100, te lagano prelazi preko rubova slike ... slike bi ti se trebale "stopiti" i ti dobiš jednostavnu montažu.

Naravno, možeš i ovako....