View Full Version : Adsense - isplata
Ako netko zna za koliko dana stiže ček?
Daj ljudi. to je pitanje bilo postavljeno miljun puta
Ali evo meni je ovaj mjesec došao 12.3.
sve ti ovisi na koji avion cek uspije stići
ala brale st
25-04-2005, 00:04
meni je dosao za 12 dana nakon odobrenja.... sto mislim da je brzo...
Ljudi , desilo mi se da mij Google zatvorio AdSense account, a imao sam zaradjenih 60 dolara.
Razlog je kako kazu koristenje neogranicenih klikova od strane vlasnika web sajta ili roboti, alati za automatsko klikanje po oglasima-Google ad(s).
Nisam koristio nikakav alat ni robote za klikanje, a ja sam dnevno na mom sajtu klikao oko 200 puta.
Jeli to mozda razlog ??? ukidanja mog Adsene accounta ???
Znate li nesto vise o pravilima ???
GLE svaki čovjek na ovom svijetu zna da ne smije sam klikati po svojim oglasima. tu i tamo još može proći ali 200 puta?! kao prvo za to bi trebo imati 50 000 impresija dnevno. šta mislite zašto služe svi oni podaci u vašem računu. ukras bogme nisu
_longhorn_
04-05-2005, 06:12
hehehe.... pa ti nisi zdrav..... 200 puta?!?!?!??!! smiri se malo.. nego daj link da vidim sajt. posalji ga na PM
ala brale st
04-05-2005, 09:15
Ljudi , desilo mi se da mij Google zatvorio AdSense account, a imao sam zaradjenih 60 dolara.
Razlog je kako kazu koristenje neogranicenih klikova od strane vlasnika web sajta ili roboti, alati za automatsko klikanje po oglasima-Google ad(s).
Nisam koristio nikakav alat ni robote za klikanje, a ja sam dnevno na mom sajtu klikao oko 200 puta.
Jeli to mozda razlog ??? ukidanja mog Adsene accounta ???
Znate li nesto vise o pravilima ???
200 puta dnevno... pa zar ti nije lakse lipo otic u banku i uzet malo love da nemoras svaki dan klikat.... da si klikava 20 dnevno sa razlicitih kompjutora jos bi te i razumija al ovo je jedna od nasmisnijih stvari koje sam ikad cuo trebalo trebalo bi te na naslovnicu.....
moj savjet: napravi stranice od 2000 unikata dnevno i zaradit ce misecno 2000 kn ako ti je to malo napravi ih 10 pa ces zaraditi 20 000 kn ...
A recite mi sada da se vise ne ofiram, sta su impresije na ADSEnse-u, unikati, kanali i cemu to sluzi?
Hvala
ala brale st
04-05-2005, 16:36
A recite mi sada da se vise ne ofiram, sta su impresije na ADSEnse-u, unikati, kanali i cemu to sluzi?
Hvala
impresije na ADSEnse-u - Broj ukupno pogledanih reklama znaci koliko se ukupno prikazalo reklama , znaci dide ti covjek na stranicu pogleda 10 stranica i robot zapise bilo je 10 gledanja
unikati - jedinstveni posjetitelji - znaci robot kaze - danas je bilo 1000 unikata koji su ucinili 10 000 impresija to je dobro... al ako robit kate bilo dana 50 unikata koji su ucinili 10 000 impresija... e to nije dobro ....
Cliks - broj klikova na google adsence tog dana
Page ctr - odnos broja klikova i impresija , u postotcima ako iznos manje od 5 % nevirujem da ce te izbaciti... laicki receno ako ako imas 100 impresija i 5 klikova znaci svako 20 covjek ti klikne na reklamu. a ako imas 100 impresija i 70 klikova to znaci da ti 7 od 10 ljudi klikne , kad to postignem bit cu bogatiji od bila gates...
Page - ecpm - to ti znaci koliko bi zaradio da si imao 1000 impresija taj dan.
Zadnje zarada toga dana ...
Sto se tice kanala - to ti sluzi da bi vise stranica povezao na jedan cek. imas npr. 3 stranice i da svaki put ne otvars novi accaunt mozes ih povezati sve u jedan standardna sema , dobro za njih jer imaju kontrolu nad nama a i dobro za nas brze nam lova dolazi....
a sve ovo skupa ti sluzi da mozes ubit koju kunu za deparac ,
no postoji mogucnost da se ukljucis u drustvo varalica - Zlocinacka organizacija - koja se koliko sam se upozna razgranala po cjelom svijetu 100 ljudi svak po 2 stranice , 200 klikova i svaki dan lipo jedan drugome klikavaju po 200 klikova minimalno 30 dolara dnevno a 1000 mjesecno pa racunaj....
apocalypso
09-06-2005, 08:09
I li ti ga u praksi to ovako zgleda:
Date Page imp. Clicks CTR eCPM earnings
Monda, 4,260 - 42 - 1.0% - $0.81 - $3.47
Tuesd,, 4,155 - 42 - 1.0% - $1.41 - $5.85
Wedne, 3,983 - 53 - 1.3% - $0.92 - $3.65
Eh da, sa 70% clickova nebi dugo ostao u programu ;)
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.