PDA

View Full Version : Kraj Averia

cybermaster
16-07-2002, 23:34
Odluka je pala Averi je ukinuo podrsku i napravio neko novo sranje sa mos misliti super addressom ime.averi.hr(inace je glupa) i podrskom za sve ali 15 kn mjesecno,pa ko voli nek izvoli!!!

zweistein
17-07-2002, 11:20
Originally posted by cybermaster
Odluka je pala Averi je ukinuo podrsku i napravio neko novo sranje sa mos misliti super addressom ime.averi.hr(inace je glupa) i podrskom za sve ali 15 kn mjesecno,pa ko voli nek izvoli!!!

Ja ipak mislim da cu ostati pri Averiju i uzeti tu uslugu, a host.sk koristiti za neke PHP skripte i ostalo, jer po pricanjima, host.sk nije bas previse pouzdan (znaju brisati stranice, itd.).

tin
17-07-2002, 17:30
pa normalno.. to sam i ocekivao.. ;)

cybermaster
17-07-2002, 17:48
Jos ces reci i da ti je drago?!
:kalashnik :fiju:

tin
17-07-2002, 18:20
Jos ces reci i da ti je drago?!
:kalashnik :fiju: pa nije mi drago zbog korisnika ali zbog njih samih je.. ;)

lagali su i obmanjivali javnost..

spyder
17-07-2002, 23:21
Originally posted by tin
pa nije mi drago zbog korisnika ali zbog njih samih je.. ;)

lagali su i obmanjivali javnost..

.... a kada su to oni obmanjivali javnost ??? Pričaš gluposti ... Ja sam s Averi d.o.o jako dobro upoznat, i s njihovim načinom rada ... Sve što su rekli to su i ispunili ... Korisnici se nisu pridržavali pravila i dogodilo se to što se dogodilo. Eto ...

nristic
18-07-2002, 00:02
Ja mislim da ovo nije kraj averija već pravi početak.Pa daj molim vas šta je 15 kn mjesečno.

futuro
18-07-2002, 00:04
pa bolje je kupiti onda svoju domenu kod recimo plusa i dobiti 25 mb na lynux serveru za samo 38 kuna mjesečno (pdv uračunat)

Zeljko
18-07-2002, 01:38
Originally posted by futuro
pa bolje je kupiti onda svoju domenu kod recimo plusa i dobiti 25 mb na lynux serveru za samo 38 kuna mjesečno (pdv uračunat)

Tocno !

p.s.
"linux" :D

Goow
18-07-2002, 01:57
Originally posted by spyder

.... a kada su to oni obmanjivali javnost ??? Pričaš gluposti ... Ja sam s Averi d.o.o jako dobro upoznat, i s njihovim načinom rada ... Sve što su rekli to su i ispunili ... Korisnici se nisu pridržavali pravila i dogodilo se to što se dogodilo. Eto ...

Da, sve su ispunili. Jedino što u naslovu kaže "prvi BESPLATNI hosting" a to on više nije...:D :D

Kako može bilo koji web hosting naplaćivati usluge i stavljati svoje bannere na stranice korisnika?! Ah, da, korisnici mogu sami odabrati mjesto... Kakva privilegija za samo 15kn mjesečno... :rolleyes:
Za tih, kako kažu "simboličnih", 15 kn mjesečno radije bi 6 mjeseci profesionalnog web hostinga s domenom.
A to što se korisnici nisu pridržavali pravila je trebalo osigurati s njihove strane na neki način...

To su gluposti. Svrbi ih džep...

spyder
18-07-2002, 09:06
>... svrbi ih džep ...

Pa, dobro i to, ali to je zato što samo jedna osoba radi na samoj administraciji servera, a to je Duffy ... Njima treba još ljudi ... Na ovaj način smanjiti će si posao, i još će k tome nešto zaraditi.

... ljudi sada Vam je ostao Cro-Web, točnije hr-free.com oni nude što je Averi nekad, samo što je sve to bilo mnogo kvalitetnije na Averiju.

futuro
18-07-2002, 11:56
Originally posted by jake

p.s.
"linux" :D

Sorry, zanio sam se malo.... :D

zweistein
18-07-2002, 11:58

Upravo jucer sam razmisljao o tome prije nego sto sam isao spavati :). I imas pravo... Radje uzmem na plusu hosting za 40kn mjesecno bez bannera nego na averiju za 15kn mjesecno sa bannerom.

A s plusom dobijem i domenu, jelda?

cybermaster
18-07-2002, 12:08
Pa hr-free je super samo da nema bannera!Bas sam otvorio account.A u averiu su rekli da ovi koji ostaju pri free hostingu mogu imati asp uz obrazlozenje(a kakvo im treba...)
i ovom prilikom molim Spydera da napise taj svoj popis free hostova koji podrzavaju ASP!!Pa da vidim

futuro
18-07-2002, 12:11
Originally posted by zweistein

Upravo jucer sam razmisljao o tome prije nego sto sam isao spavati :). I imas pravo... Radje uzmem na plusu hosting za 40kn mjesecno bez bannera nego na averiju za 15kn mjesecno sa bannerom.

A s plusom dobijem i domenu, jelda?

Naravno, besplatno ti registriraju .com, .org ili .net domenu... ili posreduju kod otvaranja .hr domene za pravne osobe

spyder
18-07-2002, 13:03
...i ovom prilikom molim Spydera da napise taj svoj popis free hostova koji podrzavaju ASP!!Pa da vidim

Pa daj molim te pogledaj ovu stranicu imas popis ASP i PHP free hostova. Link je ovdje FreeWebspace.net (http://www.freewebspace.net/php/search.php?a=1&b=0&form_language=&form_location=&form_space=0&form_adtype=&form_features%5B%5D=ASP&form_title=&form_hostType=REG&i=10&submit=Search)

spyder
18-07-2002, 13:43

Ovih 15 kn mjesečno je pravi raj za ASP programere. Evo kaj dobis za 150 kn / godišnje:

- Neograničen prostor
- ASP podršku
- Baze: Access/Fox/SQL putem ODBC-a
- adresa alias.averi.hr
- 5 e-mail adresa nekaj.averi.hr
- Perl podrška (osobna cgi-bin mapa)
- mail komponente (jMAIL i CDONTS)
- Windows media services

+ moras staviti banner, na stranicu, ali ga stavljas gdje ti hoces, pa ako imas neki banner rotator zar je tesko staviti taj njihov banner kod u rotator.

Mislim da im je ovo do sada najpametniji potez. Tko Vam nudi tako profesionalni hosting za tako male novce.

Usporedi Plus d.o.o. Windows hosting i ovo gore, pa ces vidjeti sto ti se vise isplati. Kazem, ovo je raj za ASP programere.

futuro
18-07-2002, 16:12

Ovih 15 kn mjesečno je pravi raj za ASP programere. Evo kaj dobis za 150 kn / godišnje:

- Neograničen prostor
- ASP podršku
- adresa alias.averi.hr
- Windows media services

+ moras staviti banner, na stranicu, ali ga stavljas gdje ti hoces, pa ako imas neki banner rotator zar je tesko staviti taj njihov banner kod u rotator.

Mislim da im je ovo do sada najpametniji potez. Tko Vam nudi tako profesionalni hosting za tako male novce.

Usporedi Plus d.o.o. Windows hosting i ovo gore, pa ces vidjeti sto ti se vise isplati. Kazem, ovo je raj za ASP programere.

Naglasak je na ovom ASP...

cybermaster
18-07-2002, 16:38
Pa prije je cak bilo i bolje imao si pop up,ali nisi imao banner,nisi placao 15 kn/mj. a imao si 1 mail.Meni je svakako prije bilo bolje!!

zweistein
18-07-2002, 16:51

- Neograničen prostor
- ASP podršku
- adresa alias.averi.hr
- Windows media services

A sve smo to mi imali i prije, besplatno, u tom je problem.

avetma
18-07-2002, 16:58
NAPOMINJEM:
http://www.freewebspace.net/

tin
19-07-2002, 16:49

.... a kada su to oni obmanjivali javnost ??? Pričaš gluposti ... Ja sam s Averi d.o.o jako dobro upoznat, i s njihovim načinom rada ... Sve što su rekli to su i ispunili ... Korisnici se nisu pridržavali pravila i dogodilo se to što se dogodilo. Eto ... prolistaj PCchipove..

Hule_1
19-07-2002, 17:11
Ma skupo je to 15 KN mjescno... nakupi se to tokom godine. Eto ja sam kupio hosting za 30 KM ili 15 Eura godisnje:

20 MB prostora
Neogranicen bandwith
PHP, Perl, Mysql jedna baza
dobijes i besplatan transfer domene, neograniceno POP mailova....
sta kazete na ovo!?

cybermaster
19-07-2002, 17:13
Nema asp,inace je super

torpediratcute
19-07-2002, 17:16
Originally posted by Hule_1
Ma skupo je to 15 KN mjescno... nakupi se to tokom godine. Eto ja sam kupio hosting za 30 KM ili 15 Eura godisnje:

20 MB prostora
Neogranicen bandwith
sta kazete na ovo!?

Koji je to hosting za 15€ godišnje??

Hule_1
19-07-2002, 20:12
Obrati se na mail:

webmaster@bihferrariklub.com

Inace ima dosta sitova hostanih;
Jedan od njih je themaniacs.org sa najposjecenijim forumom sa oko 300 poruka dnevno!

futuro
19-07-2002, 22:36
Nema asp,inace je super

Kao da se ASP može mjeriti s PHP-om...

Hule_1
19-07-2002, 22:54
Nema sanse!!!!!!!

PHP se koristi na platformi koja je besplatna (Linux), a za koristenje ASP moras imati Windowns ($$$$$$$$)... eto to je prva prednost! Sada, necemo pricati kolko je Linux bolji od Windowsa!:D

futuro
19-07-2002, 22:59
Nema sanse!!!!!!!

PHP se koristi na platformi koja je besplatna (Linux), a za koristenje ASP moras imati Windowns ($$$$$$$$)... eto to je prva prednost! Sada, necemo pricati kolko je Linux bolji od Windowsa!:D

Pa o tome ja i govorim... asp nije ni sluga PHP-u.....

Hule_1
19-07-2002, 23:11
Pa dobro sad i ASP je OK! Vidio sam neke stranice u ASP gdje su ljudi cuda sa njim radili. Pogotovo ako ide u paru sa sql bazom, a ne MS Acces!

Sky
20-07-2002, 00:47
Al sve u svemu, opet ispada da je PHP puno bolji od ASP-a....

Zeljko
20-07-2002, 01:50
Ma stvarno ponekad pretjerujete sa ovim diskusijama tipa sto je bolje...

Al sve u svemu, opet ispada da je PHP puno bolji od ASP-a....

Reci mi koliko iskustva imas sa php-om ili aspom da mozes ovako nesto tvrditi ?

Daj ljudi shvatite, bolje vam je ono u cemu znate raditi, i s cime ce te brze obaviti posao.

Ista prica o osevima.. Obozavam kad se nadju nekakvi jadnici koji idu u idskusiju o tome koji os je bolji, a ni jebene winblowse neznaju koristiti.. Ali eto culi su negdje na netu :mad:

ciril_stipsa
20-07-2002, 02:24
Cinjenica je da svi tvrde kako je objektno orijentirano programiranje revolucija i kako se sve puno brze i lakse radi. Medjutim, takodjer je cinjenica da se svi programi pisani objektno orijentiranim nacinom mogu rijesiti i proceduralnim programiranjem. Slicno je i s ASPom/PHPom iako gornja usporedba bas i ne pase za njih, medjutim bitan je princip. Dakle... Cinjenica je da se ASPom moze napraviti SVE sto i s PHPom (mozda i ne moze, ja mislim da moze). Nacin na koji je postignut cilj nije bitan. Bitan je programer koji ako zna svoj posao, moze uciniti sto ga je volja s aplikacijom bez obzira na alat. Istina, neke (mnoge) su stvari puno jednostavnije za izvesti u PHPu, ali sto ti to vrijedi ako ne znas programirati upola dobro kao neki tamo ASP programer? Ponavljam: stvar je u programeru. Ako je netko poceo s ASPom i ako mu je prirodno s njim raditi (god knows da ja nisam jedan od takvih :)), nema potrebe prelaziti na PHP. Ja sam se recimo prvo sreo s ASPom, medjutim njegova sintaksa i logika su mi bili totalno neprirodni, tako da je PHP za mene znacio raj na zemji. Ali nikad nisam pljuvao po ASPu (dobro, jesam dok sam ga pokusavao nauciti ;)) i nikad nisam smatrao ASP programere manje vrijednima ili sta ja znam sta (sto ja znam sto :D).
Sad cu prestati pisati. lol

avetma
20-07-2002, 08:41
Ovakve rasprave mi stvarno više idu na živce!
Ako si ti dobar programer onda za koji ku*** moraš govoriti što je teže što je lakše?!?
Čovječe, radi svoj posao, a ne se sada ovdje prepucavati:
"Ja imam ljepšu olovku od tebe", "Ma ne moja je ljepša"...
Svatko ima drukčije mišljenje!
Kao što je ciril_stipsa rekao, ako si dobar programer u ASP-u nema razloga da prelaziš na PHP!
Ali ako si ti programer u ASP-u, a blatiš PHP ili obratno ...

zweistein
20-07-2002, 09:47
Evo, ja necu govoriti sto je bolje, jer nisam iskusan niti u PHP-u niti u ASP-u, ali mi se PHP vise svidja iz mnogih razloga, a to je prvenstveno da radi i na Win i na Linux platformama, besplatan je, ima mnogo (pre)korisnih dodataka (ako se ne varam, moze raditi .pdf fileove, slike, itd.)...

avetma
20-07-2002, 16:26
Pa svatko ima pravo na mišljenje, ali kao što rekoh: NIJE VAŽNO ŠTO ODUZIMA 2 linije koda, a što 3 linije koda!
Dobar programer u ASP-u će naravno njega hvaliti!
...
To smo sve već rasčistili!
meni osobno je bolji, lakši, naj: PHP, ali ako je to tako ne znači da sada ne volim ASP! Look at this:
-ja volim PHP i sada mi nitko neće reći da je ASP bolji od PHP-a!
tako neki postupaju ali to nije to!

Radi što voliš i trudi se da budeš što bolji u onome što TI voliš!

Toliko od mene u ovoj temi!

zweistein
20-07-2002, 19:16
Originally posted by avetma
Radi što voliš i trudi se da budeš što bolji u onome što TI voliš!

Ovo ne vrijedi samo za ASP/PHP nego i za cijeli zivot :).

avetma
20-07-2002, 21:49
:cool: ;)

tin
21-07-2002, 13:52
nego.. nisam shvatio, svi koji hoce i dalje sajt na averiu moraju platit, a kaj je s onima kaj ne plate?

zweistein
21-07-2002, 14:46
Originally posted by tin
nego.. nisam shvatio, svi koji hoce i dalje sajt na averiu moraju platit, a kaj je s onima kaj ne plate?

Njima se lagano ukidaju sve server-side tehnologije (ASP i CGI).

avetma
21-07-2002, 16:38
"Još jučer sve je bilo tu, a sad je nestalo za tren! I kome sada vjerujem, čemu da se radujem?!?"
:D :D

cybermaster
21-07-2002, 17:39
Jos uvijek nisu ukinuli,pa koliko im treba??

zweistein
21-07-2002, 17:49
Jos uvijek nisu ukinuli,pa koliko im treba??

Ako si bas toliko zagrizao da ti ukinu ASP, posalji mail na raptor@studio.hr, siguran sam da ce te uspjeti "progurati" :D.

avetma
21-07-2002, 18:01
Originally posted by zweistein

Ako si bas toliko zagrizao da ti ukinu ASP, posalji mail na raptor@studio.hr, siguran sam da ce te uspjeti "progurati" :D.
Siguran sam da hoće!:D :D :D

cybermaster
21-07-2002, 18:18
Ma ne...slao sam mu mailove na obrnutu temu!
Ja se samo nadam da zaborave!!(:D :D )

marko.radelic
30-07-2002, 12:08

20 MB prostora
Neogranicen bandwith
sta kazete na ovo!?

daj narodu url :)

Hule_1
30-07-2002, 14:02
Pa ostavio sam kontakt e-mail! Stranice se prave i bit ce online uskoro!

Kontakt mail:

webmaster@bihferrariklub.com

smcom
30-07-2002, 21:43
Dobar hosing je www.verat.net (beogracki provajder) imaju link prema Becu od 34 Mb i prema Budimpesti 26 Mb (dobre veze) plus za 35 maraka 15 Eura 100Mb prostora neograniceno e-mailova 20 Gb prometa PHP , CGI-BIN , MySQL i jos ....

Hule_1
31-07-2002, 13:55
Je li to 15 Eura na godinu ili mjesecno?

I ja mislim da je 15 Eura = 25 KM!

smcom
31-07-2002, 20:38
Godisnje i u beogradu je 35 km 15 evra