tango
12-04-2005, 02:08
pri logiranju, u session sacuvam user name kojeg poslije dalje provlacim kroz ostale php stranice. pri logiranju User i pass usporedjujem sa podacima iz mysql tablice "poslovnice". user name iz stupca (oznaka) iste tablice.
na pocetku svake stranice stavim ovo doli poslije session start();
$poslovnicax= $_SESSION['oznaka'];
kada postavim ovaku ili slicnu petlju negdi na stranici a baratam podacima iz tablice (poslovnice) iz koje sam izvukao user name i pass (to je ova koja ima kolumnu "oznaka")..nista nece da radi.
<? if ($poslovnicax=="HQX") {
echo " ......
..samo mi pri lodiranju stranice prikaze sve sto sam zamislio ali prilikom bilo koje akcije ne pripoznaje mi vise ovaj HQX.
nakon 2 ure sam zakljucija sljedece:
$poslovnicax= $_SESSION['ozna'];
izbacio sam ovo oznaka i stavio samo "ozna". nakon toga je sve bilo ok.
ovaj je valjda iz sessiona pripoznava "oznaka" kao tko zna sta, a ne kao neku varijablu.
jesan li nasa bug?
jeli itko zna zasto je to tako?
na pocetku svake stranice stavim ovo doli poslije session start();
$poslovnicax= $_SESSION['oznaka'];
kada postavim ovaku ili slicnu petlju negdi na stranici a baratam podacima iz tablice (poslovnice) iz koje sam izvukao user name i pass (to je ova koja ima kolumnu "oznaka")..nista nece da radi.
<? if ($poslovnicax=="HQX") {
echo " ......
..samo mi pri lodiranju stranice prikaze sve sto sam zamislio ali prilikom bilo koje akcije ne pripoznaje mi vise ovaj HQX.
nakon 2 ure sam zakljucija sljedece:
$poslovnicax= $_SESSION['ozna'];
izbacio sam ovo oznaka i stavio samo "ozna". nakon toga je sve bilo ok.
ovaj je valjda iz sessiona pripoznava "oznaka" kao tko zna sta, a ne kao neku varijablu.
jesan li nasa bug?
jeli itko zna zasto je to tako?