PDA

View Full Version : sta mi se desilo?

tango
12-04-2005, 02:08
pri logiranju, u session sacuvam user name kojeg poslije dalje provlacim kroz ostale php stranice. pri logiranju User i pass usporedjujem sa podacima iz mysql tablice "poslovnice". user name iz stupca (oznaka) iste tablice.
na pocetku svake stranice stavim ovo doli poslije session start();
$poslovnicax= $_SESSION['oznaka'];

kada postavim ovaku ili slicnu petlju negdi na stranici a baratam podacima iz tablice (poslovnice) iz koje sam izvukao user name i pass (to je ova koja ima kolumnu "oznaka")..nista nece da radi.

<? if ($poslovnicax=="HQX") {
echo " ......

..samo mi pri lodiranju stranice prikaze sve sto sam zamislio ali prilikom bilo koje akcije ne pripoznaje mi vise ovaj HQX.

nakon 2 ure sam zakljucija sljedece:

$poslovnicax= $_SESSION['ozna'];

izbacio sam ovo oznaka i stavio samo "ozna". nakon toga je sve bilo ok.
ovaj je valjda iz sessiona pripoznava "oznaka" kao tko zna sta, a ne kao neku varijablu.
jesan li nasa bug?

jeli itko zna zasto je to tako?

Ilija Studen
12-04-2005, 08:57
To ti se dešava zato što negde ranije imaš grešku, tj. pri setovanju promenljive umesto $_SESSION['oznaka'] ti si stavio $_SESSION['ozna'];

Pregladaj svoj kod malo bolje. PHP ne greši kod ovakvih stvari, samo korisnik ;)

tango
13-04-2005, 00:19
pazi ovo.
dok je bilo $_session (oznaka); nista mi nije radilo, onda sam promjenio u $_SESSIOn(ozna); //ne znam di su uglate zagrade na tastaturi, sorry

i tek je onda ferceralo sve kako triba.

valjda je stroj pobrka moju varijablu iz sessiona sa aktualnom tablicom iz koje trenutno na toj stranici vucem podatke, jer i ta tablica ima kolumnu "oznaka"

to je sigurno bug.

Ilija Studen
13-04-2005, 23:26
Baci kod pa da vidimo...