PDA

View Full Version : 2 pitanja

tango
05-04-2005, 02:12
ciao ljudi
radim na php 5 i mysql 4.1, a na serveru mi je mysql 4.0.
kad ja exportiram bazu sa svoga desktopa, ona mi nije kompaktibilna sa verzijom 4.0 (sa servera), vec moram izbaciti djelove kao sto su:
"collate latin1_bin"...itd
to je posa za kojeg ne znas oces li uspit (ja jos nisam)ili nece, ali administrator ima zivaca, pa to cini umisto mene.
ima li koji program sta radi sinhronizaciju baza, da ne moram radit replace.

drugo.
netko je spomenuo slova sa kvacicom.
da li ce se ona kulturno upisat u mysql bazu? znaci li to da je samo stvar browsera i detalja u headu: charset=iso-8859-2 , hoce li se ona ispisat na ekranu?

hvala

Dži
05-04-2005, 13:32
1-> ja to rjesavam tako da uzmem ekport baze. upisem u find i replece sta treba maknuti i stisnem da mi to zamjeni s praznim prostorom.
A u slucajevima da trebas samo one redove gdje imas INSERT INTO....... onda trebas zamjeniti samo znak '
istim postupkom

2->da.
znaci kada upisujes podatke u tablicu u php dokumentu ti mora taj charset biti podesen. isto i pri prikazivanju ti on mora biti

tango
08-04-2005, 17:59
ja imam istu bazu u accessu i excelu, koju trebam pretvorit u mysql bazu. sve to ucinio ali mi ova nasa slova nece pa nece. ostaju cudni znakovi na njihovom mjestima. ja bi bio zadovoljan i da mi se skinu kvacice pa da ostanu gola slova, ali mi se cini da ta opcija nema u accesu.
ima li kakva alternativa?

mastersinke
08-04-2005, 22:49
... ja bi bio zadovoljan i da mi se skinu kvacice pa da ostanu gola slova, ali mi se cini da ta opcija nema u accesu.
ima li kakva alternativa?

Vjerojatno ista ona koje sva slova B mjenja u V.
Pa kaj ti misliš da je slovo č u biti slovo c samo sa kvačicom???????? :jaooo:

Sad bi te izvrijeđao, samo da smijem :)

tango
09-04-2005, 19:13
mastesinke,
pa ja se zadovoljavam malim stvarima,odgovara meni Č kao C, a dekoder u glavi za kvacice ce uciniti svoje umisto browsera...
ma prova san replace u accessu Č u C, ali mi ne uradi nista. ili ako uradi onda samo ucini za record koji je selektiran.
napomena, ja sam na win98.