View Full Version : HR LINUX DISTRIBUCIJA
mario_net
30-03-2005, 16:43
Ovako, počela je izrada hrvatske linux distribucije (zapravo, još se sve dogovaramo, ali stoposto će se raditi, pa ako netko želi neka se javi)
trebamo programere, web programere, trebamo i web dizajnere, testere, prevoditelje i sl.
po cemu ce ta distribucija biti "hrvatska" ...
ti se previse i prelako upustas u projekte koje na kraju i ne dovrsis. Nekako moje neko zapazanje ....
Sto smo mi u firmi "bivsoj" napravili jest .. uzeli Fedora 1 ... poskidali nepotrebnih paketa.... kolega programer je doradio supermount cake, dodali pakete ... sredili nasu instalaciju i voila :)
mario_net
30-03-2005, 22:36
pa nismo ni mi (tim koji radi) mislili raditi "from scratch"
završiti ću ja projekte, polako :)
Libervisco
27-04-2005, 16:32
E ja sam bas poceo pripremat svoju vlastitu Linux From Scratch (LFS) (http://www.linuxfromscratch.org) distribuciju ;) No to je vise radi ucenja i zato jer zelim distro po svojim standardima..
No nikad se nezna, ako mi bude islo mozda preraste u pravi distro ili mozda budem imao nekih ideja koje cu zeljeti kontribuirati nekoj drugoj novoj distri...
Anyway, na Mario, na cemu se bazira ta nova hr distribucija (debian, RPM, gentoo, slackware??), hoce li biti minimalna, simplisticna ili debela desktop distra? Koji ce biti defaultni DE i WM? Daj nam malo info-a o tome kako ce tocno izgledati i sto je najvaznije, po cemu ce se razlikovati od drugih postojecih distri, bez obzira u svijetu ili kod nas? Isto tako, kako je djomila vec pitao, po cemu ce biti "hrvatska".
Hvala :)
Daniel
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.