PDA

View Full Version : Novi dizajn 3D Kingdom-a

PiLe
12-07-2002, 21:49
Pozdrav svima,

Evo konacno smo postavili nasu temu (dizajn). Nije ukradena od nikoga. Sve je uradjeno specijalno za nas sajt. Dakle jedan nas clan "organic" je dizajnirao, a jedan profesionalac (mentalbloc.com) za programiranje tema je uradio programerski dio.

Dakle jos jedan korak ka boljoj prezentaciji Bosne i Hercegovine svijetu. Jos nam sada samo ostaje da uz malo srece i pomoci uspjemo instalirati Bosansku verziju...jer svi nasi prethodni pokusaji su boli neuspjesni.

Hvala

Pozdrav,
<a href="http://www.3dkingdom.org">3D Kingdom.org :: Don't stay in the shadow</a>

spyder
12-07-2002, 23:45
Dizajn je OK, nije nešto posebno, ali je sasvim u redu, no ipak imam primjedbi ...

Kao prvo ili makni onaj shout box ili ga ulickaj da ja na rezi 800×600 ne moram skrolati ljevo desno, a druga stvar koja mi se ne sviđa, a koju sam zapravo prvu i uočio je da se smanjuje ona tablica kod novosti, pa je najnovija novost u najvećoj tablici, pa se nadolje smanjuje - neznam meni to izgleda bljahhh ...

Inače je čista petica ...

PiLe
13-07-2002, 00:02
ovako, za shout box jos nista ne znam. Nadam se da cemo ga uspjeti smanjiti da onako ne iskace, a sto se tice onih blokova,

i ja sam to uocio i ne znam zasto je onako. Ali bilo bi dobro da se ispravi sto cemo nadam se uspjeti :)

hvala za peticu !

zweistein
13-07-2002, 09:59
Originally posted by PiLe
ovako, za shout box jos nista ne znam. Nadam se da cemo ga uspjeti smanjiti da onako ne iskace, a sto se tice onih blokova,

i ja sam to uocio i ne znam zasto je onako. Ali bilo bi dobro da se ispravi sto cemo nadam se uspjeti :)

hvala za peticu !

Eo, meni se sve vidi OK (1024x768, IE6), i dizajn je dobar, sluzi svrsi i lijepo vas predstavlja. Ma super, puno bolje nego stari...

futuro
13-07-2002, 11:18
E sad je to već jedna prava, dobra stranica. Stvarno mi se sviđa...ugodna je oku i puna dobrih sadržaja... jedna mala preporukica...scroll u shoutboxu bi bilo dobro pobojati kao onaj glavni scroll na stranici...

Inače, :doki:

PiLe
13-07-2002, 11:29
hvala na pozitivnim recenzijama :)

onaj scroll od shout box-a ne mozemo obojiti jer kada bi njega obojili, bio bi obojen istom bojom na svim ostalim temama. A teme mogu mjenjati samo registrovani korisnici !

Rekao sam hp-u da napravi neku vrstu "baze boja" hehe, tako da se ona mjenja od teme do teme. Da kupi one osnovne boje od tema i da tako prilagodjava satj i neke stranice koje su rucno uradjene (tj ne automatski) : About Us, Guest Book (poluautomatski)....

toliko

hvala

futuro
13-07-2002, 11:51
Preporučio bi da na stranicama gdje se pregledavaju modeli, slike itd... navigacija kroz stranice (mislim na ono 1 2 3 4 5...>>) stavi i na dno te stranice jer korisnik krene scrollat od vrha prema dnu i onda se mora vraćati ponovo gore da bi prebacio na slijedeću stranicu....

PiLe
13-07-2002, 12:04
ok, pokusat cemo :)

hvala

zweistein
13-07-2002, 13:38
BTW, ne znam kako ste to testirali u ostalim browserima, u Mozilli se vidi relativno dobro, samo je header malo zeznut... Sve je izmijesano. Probajte to popraviti...

PiLe
13-07-2002, 19:06
znamo da sa netscape-om i mozillom nesto nije uredu sa prikazom

pokusat cemo popraviti

hvala na dojavi !

Hrvoje
13-07-2002, 19:09
Eto, jesam ti rekao da promijenis template :) Sad je sve OK osim tih par detalja koje si procitao od ostalih...

Hule_1
13-07-2002, 22:05
Vec sam rekao sta mislim o stranici na jednom forumu. Svaka cast za temu! I izbacite Shoutbox skroz. Kvari dizajn! Otsalo ispravite one greske i jos jedna 5.

PiLe
13-07-2002, 23:22
shoutbox ce ostati jer je dosta atraktivan :)

mozda jednom nadjemo neki bolje koji ce pisati poruke slicno kao forum u donjem lijevom uglu...ali eto !

hvala :))

hp
13-07-2002, 23:46
Evo i mene :D

ja sam "hp" sto radi sa PiLetom (joj mu nicka :D) na sajtu.

Sto se tice shoutboxa, skontao sam sta treba uraditi, ali to bi znacilo da ja moram pisati PHP sto mi je pravo mrsko (samo include onaj style.css iz $themename/style i to je to [valjda])

Ako me ko zatreba bicu ja ovuda negdje i na http://bandwidthplace.com/forum.html (uskoro bi trebao moderator postati JEEEEEEEEE) i naravno na 3dkingdom

Ovo je moj prvi post na ovome forumu (ja imam naviku da imam min 100 postova u prvoj sedmici :D)