PDA

View Full Version : Kako do posjetitelja?

junior
21-03-2005, 23:04
Dakle, kako da najučinkovitije dođem do barem 100 unikata dnevno?

želim konkretne odgovore...
već mi je muka gledat statistiku :(

Platypus
22-03-2005, 01:28
Znam da zvuči nemoguće, ali jesi ikad probao napraviti dobar i zanimljiv sajt?

sinisaa
22-03-2005, 15:14
Znam da zvuči nemoguće, ali jesi ikad probao napraviti dobar i zanimljiv sajt?

to je stvarno odličan odgovor, al da ga malo proširim

dobar site - ćeš napraviti kada proučiš tutoriale na ovom site, tu ti je više manje sve što ti treba (ak nema onda ima link ka tome gdje ima)

zanimljiv - će biti kada ga osim gomile tvojih frendova počnu posjećivati i neki tebi nepoznati ljudi u potrazi za korisnim informacijama koje si im eto besplatno (ili uz registraciju dao na uvid)

to ti je formula pa ti sad kemijaj :)

cybermaster
22-03-2005, 15:29
Dakle, kako da najučinkovitije dođem do barem 100 unikata dnevno?

želim konkretne odgovore...
već mi je muka gledat statistiku :(

Pretpostavljam da pitaš za neki drugi site jer na skripte385 imaš 25 skripti i hardware novosti :rolleyes: , a na web385 nisam uspio naći ni jedan tutorial, ali važno je da je box sa statistikama istaknut iako je on još uvijek na nuli.

tsereg
22-03-2005, 15:47
Pa, evo pogledaj si www.pcekspert.com. Obično ne tražim informacije o pc hardveru, ali u zadnje vremena se hoću ogrebati za novi pc. Pa sam tako prašio po Internetu i naletim na pcekspert. Njihova recenzija je skroz u razini s mnogim sličnima po svijetu, a imaju i nešto što mnoge druge recenzije nemaju - primjerice, testiranje stabilnosti s različitim memorijskim modulima. Kvalitetan site - to je bio moj prvi dojam, pa sam ga ubilježio za buduće posjete kada mi zatreba info takve vrste.

Formula = puno rada + barem jedna informacija koju nisi uspio saznati i negdje drugdje.

junior
22-03-2005, 19:59
ma mislim opcenito

Dži
22-03-2005, 20:13
prvo na svoju stranicu moras staviti barem 100 skripti. bez sadrzaja nema posjetitelja. a kada ih budes imo toliko redovito moras dodavati move. nema drugog lijeka

tsereg
22-03-2005, 21:04
Misliš općenitije od puno rada?

Pa... da si malo stariji, mogao si pretvoriti koju tvornicu. Ali ovako... :)

junior
22-03-2005, 21:28
no comment! nemam pojma zašto si stisnuo reply...

tsereg
22-03-2005, 21:57
Zato što mi se učinilo da općenitijeg odgovora nema, tj. da ti ne gine puno rada od kojeg će većina biti jalova, dok ne naletiš na onu jednu kombinaciju faktora koja će biti u tvome slučaju uspješna. Kada pogledam "uspješne" web stranice, ne čini mi se da imaju ikakav "zajednički nazivnik" koji bi odgovarao opisu "općeniti učinkoviti način".

Jedina alternativa takvom receptu je nekakva okolnost za koju se na kraju pokaže da nije uopće općenita (da je ne može svatko primjeniti) i da će uvijek izazvati skepsu i etičku dilemu kod promatrača/kritičara. To sam izrazio sarkastičnom upotrebom u gornjem postu spomenutog simbola. (Primjerice, objave ti link na stranice na nekom super portalu, ali drugi vele da uspjeh zahvaljuješ poznanstvu s urednikom i sl.)

alma311
23-03-2005, 20:07
Pa, evo pogledaj si www.pcekspert.com. Obično ne tražim informacije o pc hardveru, ali u zadnje vremena se hoću ogrebati za novi pc. Pa sam tako prašio po Internetu i naletim na pcekspert. Njihova recenzija je skroz u razini s mnogim sličnima po svijetu, a imaju i nešto što mnoge druge recenzije nemaju - primjerice, testiranje stabilnosti s različitim memorijskim modulima. Kvalitetan site - to je bio moj prvi dojam, pa sam ga ubilježio za buduće posjete kada mi zatreba info takve vrste.

Formula = puno rada + barem jedna informacija koju nisi uspio saznati i negdje drugdje.
istina, sjecam se tog testa
jako dobra stranica i nadasve korisna
barem ne moras prekopavati po bugovima, vidijima i sl.
dok ih izvadim sve iz kutije zbog recenzija, kao da si pretrcao krug oko zgrade :ljug:

Informatičar
23-03-2005, 22:19
Slijedi ovih par stavki :

1. ono što radiš trebaš i razumijeti
2. biti originalan,a ne kopirati tuđe ideje
3. imati hrpu sadržaja sa onime čime se namjeravaš baviti
4. i ono najvažnije poslu pristupiti profesionalno i dnevno odvojiti barem 2 sata
za ažuriranje sadržaja itd...

------------
www.recenzije.net
www.online-brojac.com

Zoran V.
23-03-2005, 22:56
Sve što trebaš učiniti je ponuditi posjetiteljima ono što traže. Ako netko traži neke skripte na site-u o skriptama a ne nađe ih, možda će se vratiti opet za koji dan, pa opet, no ako ništa ni tada ne nađe više se neće vraćati.

Važno je redovito apdejtati site, ako imaš recimo 100 skripti spremnih za distribuciju, nemoj ih sve staviti. stavi danas 10, sutra 5 pa svaki dan po 5 itd...

Ja sam recimo u svega 2 mj postigao oko 100-tinjak unikata dnevno, i iako imam na kompu na stotine funkcija i skripti, malo po malo ih objavljujem... :)

junior
08-04-2005, 11:19
eto posjećenost mi je u zadnjih par dana znatno porasla... dodao sam svoj link u neke linkoteke, iskon ga je objavio u rubrici tehnoklik..... sad samo još trebam staviti novi dizajn koji je 95% gotov i dodavati sadržaj i sadržaj.....

sinisaa
08-04-2005, 11:34
i dodavati sadržaj i sadržaj.....

tako je content is king !!! - ja samo svojedobno uredjivao portal sa širokom tematikom u kojoj sam sam mogao birati teme i obradjivati ih kako zelim...a birao sam uvijek one za koje sam znao da ce odmah nakon sto ih smjestim na trazilice ..biti tražene...npr. meni omiljeni Mirko Filipović - prije svakog fighta ja bih malo "sredio" stranicu sa podacima o njemu, krajnja je to glupost bila poput: dosadašnji fightovi, linkovi ka snimkama i ostalim materijalima (web, slike, TV nastupi).i krenu posjete (vecina iz Azije)..jer svaki put bih stavio kaio kljucne riječi MF + ime prezime nadimak njegova suparnika..samo Randellman mi je donio ohohohooo...no tada na tome nisam ništa zarađivao...a danas više new uređujem nešto široke tematike pa mi takve finte više ne pomažu...

ali shvatio si da na neki način treba predosjetiti događaje i za taj događaj napraviti sadržaj...onaj vražji Tscunami (jel se tako piše ??? :) nitko nije mogao predvidjeti...ali nedavnu smrt jednog jako dragog čovjeka jest...i kažu na telki da je taj pojam 3 puta više tražen nego Tscunami tada...

i nema među nama onog koji nekim jednostavnim razmišljanjem to isto nije mogao zaključiti (molim da se vjernici ne ljute na primjeru a ako ga smatrate pretjernanim primite moju ispriku - ja sam samo htio "to make a point, no hard feeliings please")

yah

zorro128
22-04-2005, 14:27
Evo ti moj primjer. Napravio sam stranicu koja prenosi vijesti iz mog rodnog grada. U prva dva mjeseca bilo je oko 40 ljudi dnevno. malo sam se okolo reklamirao, npr. staviš link na neki forum ili ako imaš nekekav download dobar onda to staviš u komentar na nekom posjećenijem sajtu i ljudi počnu posjećivati stranicu. Eto ja sam slučajno nabaso na snimku polaganja zakletve vojske Republike Srpske (inače dogodio se incident na zakletvi) i objavio sam to na stranici taj dan sam imao preko 700 posjeta. Također sadržaj je bitan i redovito osvježavanje. Ne moraš sada biti index.hr ali s vremena na vrijeme staviš nešto novo. Isto tako ne morašodmah sve objavljivati čim ti dođe pod ruke. Tempiraš to malo po malo. ja imam tjedni plan i svaki dan objavim po tri ili četiri vijesti. Inače mogao bih objavljivati puno više, ali bude dana da ne doobijem niti jednu informaciju a moraš nešto taj dan objaviti.

mickey
22-04-2005, 20:15
hmmmm.... ta zakletva me interesuje, ja sam skonto da ti imaš kao neki film o tome ako se ne varam. Ako je stvarno film de pošalji link da skinem!!!

Takav incident se može desiti samo u BiH.

zorro128
22-04-2005, 20:21
imaš na www.poskok.info.

sinisaa
23-04-2005, 10:01
kolege imate pravo manipulacija vijestima je nužna...ponekad treba i stati na loptu i ne objaviti nešto što "gori" od želje za objavljivanjem...imao sam i saam takvih problema...no enivej ...moram malo ici offtopic (mada je nije ???) dok su svi gledali tko ce biti novi duhovni vođa svijeta , neki su bili On-line i odmah nakon proglašenja pobjednika krenuli registrirati www.njegovo-ime-prezime.com www.njegovo-novo-ime-prezime.com i sve slične adrese na tu temu...

broj posjeta tim domenama biti će ogorman....a ako je netko bio malkice vidovit...pa registrirao domene i prije nego se znalo tko će biti On....he he he :) taj je dobro učinio...