PDA

View Full Version : Particija i Win98

dOktOr
16-03-2005, 21:07
Pokusavam instalirati na mašinu na kojoj je bio win98, win xp, a prije toga formatirati c:
Imam brdo nekih MP3-ja koje bi volio smjestiti u jednu particiju tako da mi to ne ode prilikom formairanja c:

Downloado sam partition magic ali demo mi ne dava opciju nego samo da vidim funkcionalnost softwarea i to je to. Ima li tko ideju.

junior
16-03-2005, 21:33
priključi drugi hard disk (ako imaš) ili od prijatelja pa prebaci....

Dži
16-03-2005, 21:37
teorijski (nisam probo)
ovja program koristi kako bi od neke mape napravio virtualni hard disk. znaci dobit ces slovo za tu mapu poput D: i ponasat ce se poput diska

mozda ces moci formatirati hard disk (recimo C:) a da ti se ta mapa (D:) ne dira.
nisam siguran ali ako oces pokusati tu ti je link MountVD (http://www.dziweb.com/index.php?file=177)

dOktOr
16-03-2005, 21:45
teorijski (nisam probo)
ovja program koristi kako bi od neke mape napravio virtualni hard disk. znaci dobit ces slovo za tu mapu poput D: i ponasat ce se poput diska

mozda ces moci formatirati hard disk (recimo C:) a da ti se ta mapa (D:) ne dira.
nisam siguran ali ako oces pokusati tu ti je link MountVD (http://www.dziweb.com/index.php?file=177)

Hvala

tsereg
16-03-2005, 23:30
Nope, doktore, neće ti to raditi. Nemoj to raditi, izgubit ćeš datoteke. Direktorij je i dalje direktorij. To što se prikazuje kao logički disk je samo trik izveden pomoću drivera - softvera.

Ja bih uvijek prpario koristiti partition softver na disku koji radi i optao bih da nabavim drugi hard disk.

Možda je ovo trenutak da si opravdaš zašto bacaš lovu tu DVD pržilicu na koju dulje vremena bacaš oko? :)

junior
17-03-2005, 00:15
Ti kao 4.razred gimnazije bi trebao znati što znači formatirati disk!?
Kako ti to misliš da se može formatirati disk a da jedan folder ostane?
@doktor
Ili posudi nečiji disk na sat vremena ili kupi DVD +/-RW kao što je tsereq rekao :)

djomla
17-03-2005, 06:35
Pokusavam instalirati na mašinu na kojoj je bio win98, win xp, a prije toga formatirati c:
Imam brdo nekih MP3-ja koje bi volio smjestiti u jednu particiju tako da mi to ne ode prilikom formairanja c:

Downloado sam partition magic ali demo mi ne dava opciju nego samo da vidim funkcionalnost softwarea i to je to. Ima li tko ideju.

Halo djomla .. kako brat ??? Imas li Partition Magic ... pa naravno da imam :)

Ko zna koja ti je verzija Partition Magica ... u glavnom sa njime uredno napraviš particiju koju zelis .. prebacis mp3ce na tu particiju i miran :)
I nema se smisla zezati ni sa CDovima ni ostalim kad PMagic to uredno napravi bez ikakvih prolbema. Nikad nisam s njim izgubio podatke ili nesto slicno.

Dži
17-03-2005, 18:29
ja kosritim partition magic 8. i ja sam napravio particiju s njim. skini ga negdje s neta. nemas ogranicenja

wolf1000
18-03-2005, 22:34
Imas partition na Hirens boot cd-u,bootaj,probaj,meni uspjelo (bez gubitka podataka),sretno