View Full Version : Aktivacija .hr domene?
Poslao sam zahtjev za .hr domenu i dobio odobrenje. Sad je moram aktivirati ali me buni jedna stvar. Prilikom aktivacije zahtijevaju da se ispune obrasci za osnovni i pomocni domenski posluzitelj te informacije o njima (HW, SW, IP, itd). Ja sam pokrenuo postupak aktivacije besplatnog hostinga na CROhosting.com (koji nudi usluge besplatnog hostinga za .hr domene), ali mi nije jasno zasto trebaju dva posluzitelja? Vidio sam da na Crohostingu nakon aktiviranja paketa postoje informacije o primarnom i sekundarnom DNS-u (dns1, dns2). Da li se to odnosi na onaj osnovni i pomocni posluzitelj i da li je to dovoljno? Ima li tko iskustva s ovim?
I jos nesto, kako saznati hardware posluzitelja? :rolleyes:
Pozdrav
:zoro:
crodream
15-03-2005, 22:00
točno tako kako si rekao:
dns1 je primarni
dns2 je sekundarni
i to ti je dovoljno
što se tiče hardware, osobno par puta nisam niti upisao pa je prošlo, ali obično hosting provider ima objavljene takve informacije na svojim stranicama.
Primarni i sekundarni implicira redudantnost, pretpostavljam. Ako jedan crkne, drugi valjda nije... IMHO.
Inače, nije mi jasno što te muči u tom postupku. Naime, kada odeš na crohosting.com i klikneš na "upute" dobiješDatoteka DOMENA.ZIP (...) u stvari obrasci za tvrtke ili obrtnike koji trebate ispuniti, ispisati i poslati u Carnet kako bi dobili svoju besplatnu .hr domenu. (...)
Datoteka DNS.ZIP (...) obrasci za domenske poslužitelje (...) treba ispisati i poslati u Carnet kako bi Vaša registrirana .hr domena bila usmjerena na naše poslužitelje (...) Idi pa vidi. Reci hvala, ako ti je pomoglo, jer je meni trebalo cca. 10 puta manje vremena da nađem to nego što mi je trebalo da napišem ovaj post.
Inače, nije mi jasno što te muči u tom postupku.
Nisam to citao dalje, jer mi je aktivacija tog paketa prosla bez problema. Nakon toga sam isao aktivirati domenu, i citao postupak aktivacije na dns.hr i tu je doslo do zbunjole. Shame on me! Sad sam tek vidio dalje ove upute i stvar izgleda jednostavno! :dada:
Tsereg, Hvala!
Pozdrav :zoro:
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.