View Full Version : java u php-u
pozdrav opet.
cini mi se da sam se navukao na ovaj forum...sto je naravno dobro.
ovaj put pitam sljedece:
imam stranice u php-u i mysql. zelim da kliknem na link pored text fielda koji ce mi otvoriti mali pop-up, u kojem ce biti izlistane neke vrijednosti iz mysql tablice. klikom na neku od vrijednosti iz pop-upa zelim da se pop up zatvori a izabrana varijabla se prenese u text field. (nesto kao mali kalendar za upis datuma).
e pa kako da to uradim? ima li tko rjesenje?
drugo:
u mysql tablici imam upis datuma. upisujem ga kao yyyy-mm-dd.
ako zelim SELECT za neko razdoblje od datuma do drugog datuma, mogu li to ostvariti ako promjenim ispis formata datuma u bazi, ili razdoblja funkcioniraju samo ako su upisana u nekom od onih par standardnih formata.
hvala
Kao prvo, pretpostavljam da ti misliš o JavaScriptu, client-side jeziku?!?
Da bi prebacio podatke iz popupa u glavni prozor treba ti "opener" obijekt koji predstavlja prozor u kojem je pozvana window.open() funkcija.
Pa bi predaja neke vrijednosti iz popupa išla ovako nekako:
opener.document.getElementById('id_inputa').value = 'neka vrijednost';
posto nisam upoznat sa java scriptom, molim te ako mi mozes to malo detaljnije razjasnit.
ja bih sa nekog linka na glavnoj stranici pozvao pop-up, kojeg sam vec napravio i sejvao kao popup.php. na glavnoj stranici imam text field imena "voce".
u popup.php fileu imam listu nekih podataka:npr,
1.kruska
2.jabuka
3.dinja
ja bi zelio sljedece:
klikom na jednu od ponudjenih vocki, da mi se ovaj popup.php zatvori, a da se ime voca prenese u text field "voce" na glavnoj stranici.
ja sam ovo implementirao u glavnu stranicu:
<script>
var newwindow;
function poptastic(url)
{
newwindow=window.open(url,'name','height=485,width =300');
if (window.focus) {newwindow.focus()}
}
</script>
i pored linka za otvaranje popupa ovo:
<a href="popup.php" onClick="poptastic('popup.php'); return false;">izaberi voce</a>
...znaci, ja imam ovu osnovnu stranicu gotovu. ali kakav kod cu staviti ispred svakoga imena voca u popup.php fileu da mi vrati u text field?
..getElementById('id_inputa')
da li bi ovdje bio Id_Inputa ime text fielda. ima li veze i form name tu? ako je, onda to kod mene ne fercera.
odi je stvar da meni nije opener osnovna stranica, vec pop-up.
proba sam ovo stavit, ali opet nista:
<a href="javascript:onClick=document('osnovna.php').getElem entById('voce') .value='dinja' window.close()">dinja</a>
ili
<a href='#' onClick="document.........
..ovo mi se cinilo najblize, onako intuitivno.
Ovako otprilike ide u slucaju da biras samo jednu vocku u popup-u.
U glavnom prozoru (iz koga zoves popup) napravi formu i textbox gde ce da se upise izabrana vocka. Nesto ovako:
<form name="form1" method="post" action="">
<input name="vocka" type="text" id="vocka">
</form>
Dalje u popup.php ubaci ovaj javascript:
<script language="javascript">
function vrati(vocka) {
switch (vocka) {
case '1': { izlaz="jabuka"; break; }
case '2': { izlaz="kruska"; break; }
case '3': { izlaz="visnja"; break; }
//itd za svaku vocku.
}
opener.form1.vocka.value=izlaz; // vracamo vocku u glavni prozor
window.close(); //zatvaramo popup
return true;
}
</script>
Moj predlog kako da se bira vocka, negde u popup.php ubaci:
<form name="forma" action="javascript:vrati(document.forma.vockica.value);" method="POST">
<select name="vockica" size="3">
<option value="1">jabuka
<option value="2">kruska
<option value="3">visnja
</select>
<input type="submit" value="submit" size="20">
</form>
Pozdrav
proba sam ovo stavit, ali opet nista:
<a href="javascript:onClick=document('osnovna.php').getElem entById('voce') .value='dinja' window.close()">dinja</a>
Tu si malo fulal. Kao prvo nemaš ;(točka zarez) između dvije naredbe, zatim document nije funkcija već obijekt, i na kraju fali ti opener. Naknadno sam tek skužil da ti je i href krivi.
znači ovako:
<a href="#" onclick="opener.document.getElementById('voce').value='dinj a'; window.close();"
Taj kod bi ti se trebal izvoditi kada klikneš na neko voće u popupu.
e sta ti coviku znaci koncentracija.
onaj prvi kod sto ste mi poslali je savrseno u redu. nekako ga ja probavim i zanemarim text_field_ID, pa pokusavam , pa pokusavam. Sve kombinacije, a ono nista. Nema ID-a , nema rezultata. sad sve stima kako bog zapovida.
hvala.
p.s. gasi administratoru ovaj thread, apsolvirao!
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.