View Full Version : Radim forum gradskog portala, trebam prijedlog za kategorije
Bog
Radim trenutno na konfiguriranju foruma za nesuzbeni portal grada Splita i trebam prijedloge za kategorije tj .. organizaciju foruma i kategorija.
Dakle molio bih Vas prijedlog izgleda (strukture) foruma i kategorija.
Jednostavno nemam ideju za kategorije, a sta sam vidio na nekim gradskim portalima, nije mi se bas svidjelo (struktura i sl)
Hvala
bbsantic
11-07-2002, 15:09
Da sam zloban, sad bih pitao je li to tražiš prijedloge za portal koji je već dobio VIDIjevu nagradu, a još nije ni gotov (ali neću bit zloban, jer nisi ti kriv što si izabran a i ono do sad napravljeno izgleda ok).
Puno svojih ideja dao sam već za neki Zg portal na ovom forumu pa pogledaj tamo. Ukratko: sve o gradskim sadržajima, od čistog nabrajanja podataka (kina, dežurne ljekarne, restorani, plaže, sportska događanja, koncerti,...) pa do recenzija istih (ovaj restoran je ovakav, ova plaža ovakva... Recimo za recenziju plaža napišeš od kojeg je materijala, koja joj je ponuda recimo iznajmljivanje pedalina, kafići, odbojka na pijesku,...).
Kako je Split manji grad onda ima smisla dodat još razne linkove na sve web stranice koje imaju veze sa Splitom.
Ako hoćeš još neku ideju ili razradu postojećih, kaži.
onako u brzini...
mislim da bi trebao slijediti uzor Iskon.hr -a koji uz svaku vijest daju novu temu foruma.
Sad, subjektivno, ali više volim forume na kojima su reply-i prikazani u tree strukturi. Tako se sigurno možeš brže snalaziti.
Originally posted by bbsantic
Da sam zloban, sad bih pitao je li to tražiš prijedloge za portal koji je već dobio VIDIjevu nagradu, a još nije ni gotov (ali neću bit zloban, jer nisi ti kriv što si izabran a i ono do sad napravljeno izgleda ok).
To nije za taj portal .. Split.info je dobio nagradu u kategoriji kultura i znanost za ono sta mozes sada vidjeti na sajtu (http://www.split.info) , a Vidi nije ocjenjivao beta dizajn buduceg portala o kom se malo cavljalo u Recenzijama (http://www.split.info/beta).
Razlog zasto je sajt izabran .. nemam pojma, ali nece skodit malo posjeta da ljudi vide da taj sajt uopce postoji.
Puno svojih ideja dao sam već za neki Zg portal na ovom forumu pa pogledaj tamo. Ukratko: sve o gradskim sadržajima, od čistog nabrajanja podataka (kina, dežurne ljekarne, restorani, plaže, sportska događanja, koncerti,...) pa do recenzija istih (ovaj restoran je ovakav, ova plaža ovakva... Recimo za recenziju plaža napišeš od kojeg je materijala, koja joj je ponuda recimo iznajmljivanje pedalina, kafići, odbojka na pijesku,...).
Ok .. vidio sam to vec prije .. hvala
Kako je Split manji grad onda ima smisla dodat još razne linkove na sve web stranice koje imaju veze sa Splitom.
Ako hoćeš još neku ideju ili razradu postojećih, kaži.
Da biti ce na sajtu sekcija linkova
Konkretno ovaj post sam ovde stavio ono opcenito za Vase prijedloge kategorija foruma (struktura bi bila kao na ovom forumu samo na drugoj skripti) jer mi se ne svidja zapravo ovo sta sam vidio na nekim sajtovima .. zapravo ispada da su kopirali manje vise forum monitora.
Cu
bbsantic
11-07-2002, 17:56
Pardon, ovo da se radi o forumima sam nekako preskočio.
Razmislit ću malo o mogućim kategorijama pa ću napisat šta sam smislio.
Kako god da radiš, nek bude vezano uz Grad. Tj. ne vjerujem da će netko ići na tvoj gradski forum da bi raspravljao o onome o čemu može na IMF-u ili na globalnetu itd. Dakle, sve kategorije strogo vezane uz grad, ništa okolo.
Dakle, malo pokušaj razmisliti koje su goruće teme grada. Npr. Ekologija, Javni prijevoz, Turizam, Izlasci, šta ja znam što je sve još u Splitu aktualno.
Prijedlog: ako Split ima svoju newsgrupu, idi tamo i pogledaj o čemu sve tamo ljudi razgovaraju. U soc.zagreb stvarno ima dobrih tema vezanih za moj grad, pa valjda i na soc.split ako postoji.
Originally posted by višnja
Kako god da radiš, nek bude vezano uz Grad. Tj. ne vjerujem da će netko ići na tvoj gradski forum da bi raspravljao o onome o čemu može na IMF-u ili na globalnetu itd. Dakle, sve kategorije strogo vezane uz grad, ništa okolo.
Dakle, malo pokušaj razmisliti koje su goruće teme grada. Npr. Ekologija, Javni prijevoz, Turizam, Izlasci, šta ja znam što je sve još u Splitu aktualno.
Prijedlog: ako Split ima svoju newsgrupu, idi tamo i pogledaj o čemu sve tamo ljudi razgovaraju. U soc.zagreb stvarno ima dobrih tema vezanih za moj grad, pa valjda i na soc.split ako postoji.
Hvala Višnja :doki:
Tvoji prijedlozi su uvijek zakon. Vezano za kategorije gradskog foruma prijedlog je ok, jer kao šta sam i spomenuo u jednom od prethodnih postova da dobar broj gradskih foruma ima kategorije tipa forum monitora, što mi se ni malo ne sviđa.
Također što se tiče newsgrupe postoji "soc.split" i iznenadio sam se kad sam vidio da ima postova o najavama događaja (koncerti, događaji i sl), te upiti i diskusije kako bi bilo dobro imati gradski portal gdje bi svi građani na jednom mjestu mogli saznati potrebne informacije.
Cu :zbogom:
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.