View Full Version : Kako dobiti domenu tipa www.motori.hr?
Kako netko tko nije pravna osoba može dobiti .hr domenu napr www.motori.hr
Malo pretraži forum, bilo je već riječi o tome. Usput pogledaj na adresi http://www.dns.hr/ za sve pojedinosti oko registracije .hr domena.
ukoliko dobro obrazložiš i dobiješ preporuku, možeš registrirati .hr domenu...
primjer:
HR-I domena
svrha domene: kvalitetna organizacija informacijskog prostora u Hrvatskoj: domene s nazivima prirodnih, povijesnih i kulturnih bogatstava, specijaliziranih područja ljudske djelatnosti
kvalificirani korisnici: pravne osobe registrirane u RH i fizičke osobe - građani Republike Hrvatske
max. po korisniku: dvije + preregistracija svake 2 godine
tipični korisnici: trgovačka društva, obrtnici, građani; javne ustanove
tipični primjeri domena: vrapci.hr; kolaci.hr; moderni-odgoj.hr; bonton.hr; zuto-cvijece.hr
<[cyber]>
21-02-2005, 23:41
možda se tako zove neka bajkerska udruga :rolleyes: :freddy:
.: Tyrael :.
22-02-2005, 00:08
Zato oni nebi imali pravo na domenu?
Moto Klub se zove Mk Motori i kao takav je pravno registriran sto im daje sve pravne dozvole za naziv domene www.motori.hr...
Ako se ne varam jedan član ovog foruma im je radio veb tako da će ti on moći reći više ako nisam u pravu....
Mislim da je to bio Ibiza....
O.T: Sjediste kluba vam je na remizi u bircu koji se zove RR... par puta sam se tamo zapio i zna biti odlicna atmosfera :) :)
Pozdrav!
Tek sam sad vidio ovaj topic i to sam ga preko Google-a našao; .html arhiviranje stvarno čuda radi :)
Dakle .hr domenu može dobiti samo pravna osoba, a MK motori to jesu.
Samo šta domena više nije registrirana preko kluba, već je otvoren obrt pod tim istim nazivom i domena preregistrirana.
...zato što će obuhvaćati više toga; sad sam im u par dana napravio i jednostavni web shop, pa je bilo potrebno...
sezam-picika
14-04-2005, 14:00
Nije istina da samo pravna osoba moze dobiti HR domenu...
Nije istina da samo pravna osoba moze dobiti HR domenu...
U onom obliku - o tome se priča :p
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.