Možeš li malo detaljnije opisati problem?
Da li želiš zapisati datum u bazu ili želiš ispisati formatirani datum iz baze ili nešto treće?
na koji nacin u bazi dobijem datum kada sam zaprimio podatke, npr. imate forum i tamo tocno pise na koji datum i u koje vrijeme je post napravljen. Nadam se da nije puno komplicirano
Možeš li malo detaljnije opisati problem?
Da li želiš zapisati datum u bazu ili želiš ispisati formatirani datum iz baze ili nešto treće?
Ne znam bas na koji nacin to napraviti malo sam gledao po netu ali bez uspjeha, evo moj query pa ako moze mala pomoc kako to uciniti
$query = "SELECT * FROM $tbl_name;";
$result = mysql_query($query);
$id=mysql_result($result,mysql_num_rows($result)-1,"id")+1;
$id=$id;
$ime=$_POST['ime'];
$komentar=$_POST['komentar'];
$sql="INSERT INTO $tbl_name (id, ime, komentar) VALUES ('$id', '$ime', '$komentar')";
$result=mysql_query($sql) or die(mysql_error());
Ako nisi zadovoljan prijedlogom, pretraži forum jer već ima nekoliko rasprava o formatiranju i korištenju datuma u PHP/MySQL okruženju.PHP Kod://...
$ime = $_POST['ime'];
$komentar = $_POST['komentar'];
$datum = date('Y-m-d H:i:s');
// datum formata [godina-mjesec-dan sat:minuta:sekunda]
// tj. 0000-00-00 00:00:00
// ako nemas, u tablici $tbl_name trebat ces novi stupac
// oblika: datum DATETIME not null default '0000-00-00 00:00:00'
$sql = 'INSERT INTO '.$tbl_name.' (id, ime, komentar, datum) VALUES ('.$id.', \''.$ime.'\', \''.$komentar.'\', \''.$datum.'\')';
$result=mysql_query($sql) or die(mysql_error());
$sql="INSERT INTO $tbl_name (id, ime, komentar, vrijeme) VALUES ('$id', '$ime', '$komentar', NOW())";
s tim da trebaš imati još jedan stupac u tablici imena vrijeme i tipa 'datetime'
Možeš pojasniti čemu služi ona linija
$id=$id; ?
Nadam se da ne radiš ovaj kod za nekoga, nije dovoljno pročitati neki tutorijal pa krenit programirat...
http://krat.im/hosting - Quality UK server; cPanel, WHM, Linux, Win, unlimited sites...
isprobat cu Vase prijedloge, a sto se tice stupca id to jednostavno redni broj unosa ali mislis da nije u redu to sto pise, ako da molim te reci mi sto ne valja.
Ako ID polje ima atribut auto_increment, onda ti uopće nije potreban dodatan upit; samo proslijedi id putem hidden polja forme (u slučaju editiranja postojećeg zapisa) ili uopće nemoj - auto_increment se brine za numeraciju ID-ja.
Ne valja to šta je ta linija potpuno besmislena i jednako će raditi ako je izbrišeš.
http://krat.im/hosting - Quality UK server; cPanel, WHM, Linux, Win, unlimited sites...
Trenutno (1) korisnika pregledava ovaj forum. ((2) članova i (3) gosta) span>